Google+ Kuidas pärast pühi tavalise rutiini juurde naasta? - EA

728x90 AdSpace

Viimased

Monday, December 15, 2014

Kuidas pärast pühi tavalise rutiini juurde naasta?



Töölt vabad päevad, palju und, sõpradega suhtlemine, natuke liiga palju alkohol, palju head toitu, vaba aeg sporditegevuste ning televiisori vaatamise jaoks – millele järgneb šokk. Me kõik teame seda tunnet, mis tekib siis, kui peame pärast pühi tagasi kooli, ülikooli või tööle minema. Eriti kui võtsime detsembris vabu päevi lisaks ning veetsime terve nädala või isegi kaks kodus. Tavalise rutiini juurde naasmine võib osutuda suureks šokiks, mistõttu pakume välja mõned näpunäited selle üleminekuga toime tulemiseks.

Milles täpselt probleem seisneb?

  • Pärast pikka aega töölt või koolist eemal olemist, eriti kui see aeg möödus meeldivas seltskonnas, peame tihtipeale maadlema stressi ja pingetega. Asjaolu, et leiame end taas kord igapäevase rutiini kütkes, võib meis tekitada masendust, millele võivad lisanduda ka füüsilised sümptomid, nagu peavalu ja migreen.
  • Ehk ei jõudnud me kõigi töö- või koolikohustustega valmis ning otsustasime need jaanuari esimesse nädalasse lükata – nüüd me muidugi kahetseme seda. Enam pole me silmitsi mitte ainult igapäevaste kohustustega, vaid ka suurema töökoormusega.
  • Ehk ei suuda me oma tööle või õpingutele keskenduda, sest mõtleme endiselt lõbusatele pere või sõprade keskel veedetud pühadele ja samal ajal tunneme, et oleme teiste inimeste ootuste pärast pidevalt surve all.

Kas ma saan midagi teha või pean lihtsalt ootama, et need tunded üle läheksid?

Kui sul on säärased tunded, on oluline oma meeleolu parandada. Leia aega asjade jaoks, mille tegemist pikisilmi ootad, võta paar tundi iseenda jaoks ning ära unusta regulaarselt süüa ja end liigutada – isegi kui sul ei jätku selleks tahtmist, on mõlemad antud olukorras äärmiselt olulised.

Kuidas ma sellest välja tulen?

  • Ehk aitab see, kui tuletad endale meelde, et sinu tunded on täiesti loomulikud – ning arvatavasti tunnevad enamik inimesi sinu ümber samamoodi. Mõned inimesed oskavad sellise olukorraga tõepoolest paremini toime tulla kui teised, kuid sina oled endiselt selle olukorra sees ning kohe kindlasti ei ole sa üksi!
  • Et olla motiveeritum ning tunda end produktiivsemana, soovitame sul endale uueks aastaks mõned eesmärgid seada. See aitaks sul ka jaanuarist mõelda mitte kui pühade lõpust vaid uue aasta algusest – aasta, mis on täis uusi väljakutseid, uusi võimalusi ning uusi edusamme.
  • Sea endale eesmärgid, mida soovid töö-, kooli- või eraelus saavutada. See annab sulle kindlasti uut energiat ning tahet igapäevaste probleemidega edukalt toime tulla.

Ole aktiivne!

Kui leiad end sellisest olukorrast, on oluline olla aktiivne – kodus istumine ning enesehaletsemine kohe kindlasti ei aita. Planeeri aega sõprade jaoks, otsi endale uus hobi, hakka kursustel midagi sinu jaoks meeldivat õppima, tee ükskõik mida, mis aitab sul „tavalisest' igapäevasest elus mõelda kui millestki ilusast!
Ära muidugi unusta trenni teha, sest füüsiline aktiivsus korrastab su mõtteid ja parandab su enesetunnet ning samal ajal tõstab ka enesehinnangut.

Ole motiveeritud!

Me kõik teame mingi tegevuse pikisilmi ootamise tunnet, mis tekitab meis elevust ning ootusärevust. Planeeri ette: järgmine puhkus, pikk nädalavahetus, pühapäevane reis või hea filmi vaatamine. See ei pea isegi midagi suurt olema, ka väiksed asjad tõstavad tuju ning kindlustavad selle, et sul on alati midagi, mida oodata.

Kas muutus on tulemas?

  • Uue aasta algus on alati muutuste ja uute alguste aeg, seega juhtub tihtipeale, et jaanuari esimestel nädalatel seisavad inimesed silmitsi uue töökohaga uues keskkonnas ning peavad tegelema uute ülesannetega.
  • Selline üleminek uuele aastale võib muidugi veelgi hirmutavam ning stressirohkem olla, kuid ära unusta, et sellised muutused on head.
  • Uuel ametikohal on sul arvatavasti rohkem võimalusi oma oskusi ning täit potentsiaali näidata ning ülemustele muljet avaldada – selline muutus on sinu isiklikule arengule kindlasti väga kasulik.
  • Hirmule allavandumise asemel keskendu põnevustundele, mida tänu uutele ülesannetele ja võimalustele tunned.

Sa ei suuda oma tunnetest üle olla?

Kui sa ei suuda negatiivsetest tunnetest üle saada ka pärast meie nõuannete järgimist, siis ära kahtle, vaid palu abi. Otsekohesest jutuajamisest sõbra, vanema või partneriga arvatavasti piisav. Üllatusega näed, kui palju paremini sa end tunned pelgalt sellepärast, et kellegagi oma probleemist rääkisid!
Kui sind ümbritsevad inimesed ei saa sinust aru või ei toeta sind, või kui sa ei soovi oma tundeid lähedastega jagada, ära karda spetsialistilt nõu küsida. Pühadejärgne depressioon on tavaline ning läheb arvatavasti sama kiiresti üle kui ta tuli, kuid seda tuleks siiski alati tõsiselt võtta.
Oluline on oma tundeid mitte alla suruda, vaid nendega tegeleda ning neile lahendus leida. Pärast seda võid uusi väljakutseid julgelt vastu võtta
S

EA toimetaja S ARTIKLID

E-mail ➨ estoniananonymous@gmail.com

Ühine Meiega/Join Us ➨ Facebook

Telli Meie Video Kanal/Subscribe ➨ Youtube

Lehekülg/Website ➨ Estonian Anonymous

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Post a Comment

Item Reviewed: Kuidas pärast pühi tavalise rutiini juurde naasta? Description: Rating: 5 Reviewed By: Unknown
Scroll to Top