Google+ Millist seksuaalõpetust oleks koolidesse vaja ? - EA

728x90 AdSpace

Viimased

Saturday, March 9, 2019

Millist seksuaalõpetust oleks koolidesse vaja ?



Minu vestlus Tiia Rosenbergiga siiski jätkus - ta helistas mulle ise tagasi. Kena temast. 


Sain teada, et selline õppevahend pole Ruila kooli omalooming, vaid see lähtub Haridusministeeriumist. Vastavat õppematerjali jagati laiali mingil õpetajate koolitusel. Seda õpetatakse 15 aastastele lastele seksuaalkasvatuse tundides. Õpetajaks on Ruila koolis direktor Tiia Rosenberg ise. 

Ühest küljest oli hea teada, et see pole ühe kooli või ühe õpetaja isiklik initsiatiiv. Teisalt aga oli päris jube teada saada, et see on nüüd juba meie riiklik poliitika, mida juhitakse otse Haridusministeeriumist. See pole siis vaid Ruila kooli teema, see on meie riikliku hariduspoliitika teema. 

Eks see suund meie laste kasvatamisel ja õpetamisel võeti eelmise valitsuse ajal ja selle taga on kokkuvõttes Mailis Reps - KE minister. Kes ka poleks järgmine minister, ma arvan, see suund laste õpetamisel jätkub. Õppekavasid üleöö ei muudeta. 

Tiia Rosenbergi üks argument oli, et seda, mis toimub ühiskonnas seksuaalsuhete tasandil peab ju lastele õpetama. Mõtlesin pärast meie kõne lõppu, mida sellele üldlevinud argumendile vastata. Minu vastus sellele põhjendusele on, et kuna ühiskonnas on ka olemas kuritegevus ja narkomaania, kas me ei peaks siis koolides ka kuritegevuse ja narkomaania õpetuse ja tunnid sisse viima? 

Iga tervemõistuslik inimene vastaks, et koolidesse pole kuritegevuse ja narkomaania õpetust vaja - on vaja vastupidist: õiguse ja tervislike eluviiside õpetust. Kui nii, miks on siis koolidesse vaja seksuaalhälvete õpetust!? Ehk on koolides vajalik õpetada siiski normaalset perekonda ja armastust mehe ja naise vahel?


Harri K.

Liitu aruteluks gruppiga: 
https://www.facebook.com/eieestiseksualiseerimisele/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Post a Comment

Item Reviewed: Millist seksuaalõpetust oleks koolidesse vaja ? Description: Rating: 5 Reviewed By: EstonianAnonymous
Scroll to Top