Google+ Hiinas koolid promovad “nutikaid koolivorme”, et paremini jälgida õpilaste kohalkäimist ja asukohta. - EA

728x90 AdSpace

Viimased

Sunday, January 6, 2019

Hiinas koolid promovad “nutikaid koolivorme”, et paremini jälgida õpilaste kohalkäimist ja asukohta.


Guizhou provintsis asuva Renhuai 11. kooli õpilased, kandes mänguväljakul “nutikaid koolivorme”. Foto: Kooli väljastatud

Hiinas tegutsevad koolid promovad “nutikaid koolivorme”, et paremini jälgida nii õpilaste kohalkäimist kui ka nende asukohta.

Edela-Hiina Guizhou provintsis ning Guangxi Tšuangi autonoomses piirkonnas on enam kui 10 kooli sellised univormid juba kasutusele võtnud.

Kandes univorme saavad koolivõimud salvestatud ja täpse kellaaja õpilaste kooli sisenemise ning sealt väljumise kohta. Andmed saadetakse automaatselt nii lastevanematele kui õpetajatele, väidab Lin Zongwu, Guizhou provintsis asuva Renhuai 11. kooli direktor.

Enam kui 800 õpilast nimetatud koolist on juba kandnud nutikaid koolivorme alates 2016. aasta sügisest.

Guizhou Guanyu tehnoloogiafirma, mis selliseid “nutikaid koolivorme” vajaliku tehnoloogiaga varustab, väidab et õpilaste loata lahkumisel koolist käivitub automaatselt helialarm.

Koostöös näotuvastustehnoloogiaga, mis on paigaldatud kooliustele, käivitub alarm isegi siis, kui õpilased vahetavad omavahel koolivorme.

Univormi õlakatetesse on paigaldatud kaks kiipi, mis peavad vastu 500 kordsele pesule kuni 150 kraadi juures, väidab Global Times’ile tehnoloogiafirma projektijuht Yuan Bichang.

Sellised koolivormid võivad tekitada privaatsusega seotud küsimusi, kuna süsteem suudab õpilasi jälgida ka väljaspool kooliaega.

“Meie otsus on mitte jälgida õpilaste täpset asukohta koolivälisel ajal, kuid õpilase kaduma mineku või koolist puudumise puhul aitavad univormid õpilasi üles leida,” väidab Lin.

Ta märkis, et kooliskäijate osakaal on märgatavalt tõusnud peale nutikate koolivormide kasutuselevõtmist.

Artikli tõlkis Andrei Puzakov.
S

EA toimetaja S ARTIKLID

E-mail ➨ estoniananonymous@gmail.com

Ühine Meiega/Join Us ➨ Facebook

Telli Meie Video Kanal/Subscribe ➨ Youtube

Lehekülg/Website ➨ Estonian Anonymous

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Post a Comment

Item Reviewed: Hiinas koolid promovad “nutikaid koolivorme”, et paremini jälgida õpilaste kohalkäimist ja asukohta. Description: Rating: 5 Reviewed By: Unknown
Scroll to Top