Google+ Ühendame vanadekodud ja lasteaiad - EA

728x90 AdSpace

Viimased

Friday, August 2, 2019

Ühendame vanadekodud ja lasteaiad








Ühendame vanadekodud ja lasteaiad postitus on hetkel jõudnud pea 200,000 eestlaseni tänu pea 10,000 inimese kes seda postitust on edasi jaganud. Otustasime aruteluks ja kaasamõtlemiseks lahti tega eraldi FB lehe ja gruppi.
Facebook leht : https://www.facebook.com/vanadjalapsed/ kirjutage sõnum lehele, kui soovite antud lehe toimetuses kaasa aidata
Facebook grupp : https://www.facebook.com/groups/vanadjanoored/   (kirjuta oma kogemus siia)

Materjalid :
1) https://news.stanford.edu/2016/09/08/older-people-offer-resource-children-need-stanford-report-says/ 
2) Raamatusoovitus : Hendrik Groen

 

Parimad kommentaarid:

 Maire : Meil on millest eeskuju võtta. Filipiinidel on aga toodud kodudest välja kurdid, invaliidid ja kõik need puudega inimesed, kes oskavad laulda,teha muusikat, kes oskavad masseerida. Nad töötavad lennujaamades, sadamates jne ning pakuvad oma teenuseid kõigile . Neil inimestel on muidugi omad abistajad, kes neid kohale toovad, nende teenuseid reklaamivad .Turistid ja omagi inimesed, kes ootavad oma reisi, hea meelega annetavad raha selliste teenuste eest. Kasu on kahepoolne. Üksikud õnnetud inimesed tunnevad end kasulikena ja teenuste saajatel lendab oma lennukit või laeva oodates aeg mõnusalt ja kiiremini. Hind on nende teenuste eest sümboolne, vastavalt südametunnistusele ja heldusele.
Keegi:   Eestis oli Ulvi külas osa lasteaiast vanadekoduks tehtud. Ma ei tea kas praegu on. Ja ka seda ei tea kas lapsed ja vanurid omavahel kokku puutusid. Tõenäoliselt mitte. Aga jah... selline asi toimiks tõesti sellises ütleme eksklusiivses eakate pansionaadis. Tavaline lihtinimeste vanadekodu on kõike muud kui tore. Sellistesse olen mina mõelnud hoopis, et võiks olla lemmikloomad lubatud neile, kes jaksavad nende eest hoolitseda. Oleks ka palju rõõmu nendest.


AINO: See on väga põnev idee. Olin Taanis ehitusel kaasalöömas, kus ebitati selline kompleks: vanade hooldekodu, kõrvale lasteaed ja päevakeskus. Ja kohe lähedale 7 sotsiaalmaja noortele lastega peredele.
Vaat mis selle kohta ütlete. Hooldekodu ja lasteaia töötajaile samuti. No on ju armastav lähenemine noorperedele ja vanuritele. Seline on rikkas riik. Hoiab oma noored omal maal.''

Meeli : väga humaanne mõte, mida meiegi esivanemad praktiseerisid aegade algusest alates ... unustatud kaasaja poolt :-)

Errol V: See on maal rehielamus elamise näide kus kuni nelja põlvkonnaga koos elati. Lastele kingiti ellutulemise energiad ja lapsed kinkisid vanemale põlvkonnale vastu elu pikendamise eluenergiaid.

Marileen: Aga ,miks mitte? Minu arust vãga hea idee ja nii õpitakse ka maast madalast vanemaid austama 😉Eestis võiks samuti see asi läbi minna 👍👍👍

Lembe: Tõesti,miks mitte! Oma lapsepõlves meeldis mul just voodihaigete vanuritega lävida,sest neil olid nii huvitavad jutud ja mis salata ka neil oli huvitav,sest said kellelegi oma mälestusi rääkida. Lapsed oskavad kuulata kuna neil ei ole kiire ja ka laps saab omad jutud neile jutustada,mis samuti pakub vanurile huvi. Samas on nii vana kui noor ühel tasemel ja mõlemal on huvitav ja need kohtumised on oodatud mõlemapoolselt!🤗

Anne: Väga hea idee. Sellisesse vanadekodusse läheks parema meelega kui praegustesse. Võiks olla igasuguseid variante: vanadekodud koos lasteaia või lastekoduga, tudengitega, ja praegused vanadekodud. Kindlasti on võimalusi veelgi rohkem. Ja et seal oleks ka lemmikloomad, on veelgi parem :)
Kui sa arvad, et see võiks eestis ka olla reaalne, tahaksid aidata kaasa lüüa, anna meile teada oma mõtteid emailil estoniananonymous@gmail.com või siin kommentaaris.
Parimat
Estonian Anonymous
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Post a Comment

Item Reviewed: Ühendame vanadekodud ja lasteaiad Description: Rating: 5 Reviewed By: Estonian Anonymous
Scroll to Top