Google+ ISA: homojuttu aetakse juba erivajadustega laste kooliski! - EA

728x90 AdSpace

Viimased

Saturday, December 5, 2015

ISA: homojuttu aetakse juba erivajadustega laste kooliski!



Lasteaiaealistele suunatud raamatus räägitakse kahe isapulliga loomaperest.
"Ma ei julge oma poega lasteaeda pannagi, kui juba nii väikestele kahe isa propagandat tehakse!" lajatab äsja isaks saanud Järvamaa mees raamatut "Siil Priidik ­tahab uut perekonda" sirvides.
Tuntud lastekirjaniku Yann Walckeri tõlkeraamatus "Siil Priidik tahab uut perekonda" rändab sõnakuulmatu salaja kodust lahkunud väike siilipoiss mööda maad ringi. Samal ajal kui tõenäoliselt meeleheitel okaskerade pere okkaid katkub ja on juba üleriikliku kadunud isiku otsingukampaania korraldanud, tutvub siilipoiss rahumeeli erinevate peremudelitega.
Äsja isaks saanud Reimo kostab, et siilipoisi seksuaalse orientatsiooni otsingutes ei oleks ehk midagi halba, kui seda ei serveeritaks lasteaiaealistele lastele, millele viitavad rohkete illustratsioonide kõrval ka suured trükitähed.
Jätke lapsed rahule




Reimo kuulis tänavu ilmunud TEA kirjastuse sarjas "Loomalood lastele" ilmunud raamatust ühelt erivajadustega laste kooli pedagoogilt.
"Õpetaja ütles mulle, et raamat ilmus nende kooli äsja. Kuna see on mõeldud väikestele lastele, siis on ta šokis, et homoseksuaalsuse teemal hakatakse rääkima nõnda varases eas ja veel erivajadustega laste koolis. Hull on ka see, et inimesed kardavad juba oma seisukohti ka välja öelda. Õpetaja palus jumalakeeli, et ma ei avaldaks mitte ainult tema nime, vaid isegi kooli, kus ta töötab," räägib Reimo.
Pereisa lausub, et tal ei olnud homoseksuaalsete inimeste vastu midagi, seni kuni perekonnaseadusse muudatusi tegema hakati ja ajuloputust peale suruma hakati.
"Kuidas me saame lastele selgeks teha, et see on haigus, kui koolides ja lasteaedades neid ümber kasvatatakse?" küsib ta ja lisab, et mõistagi on ajuloputust kõige lihtsam teha juba lasteaias.
"Laps viibib ju koolis ja lasteaias suurema osa oma ajast. Mul on teda kodus väga raske muuta. Praegu on moodne rääkida koolikiusamisest. Aga kujutate ette, kui mõni esimesse klassi minev õpilane ütlebki rõõmsalt oma klassikaaslastele, et minu peres on kaks issit, üks on Roobert ja teine on Paul, kes on kõige tugevam pull karjas. Milline ajupesu lahti on läinud. Palun jätke lapsed rahule!" on Reimo vihane.
Teema üles tõstnud õpetaja tõdeb, et sarja teised raamatud on kõik igati toredad. Ta ei ütleks midagi halvasti ka kõnealuse raamatu kohta, kuid see ei sobi viieaastastele ja raskete vaimupuuetega lastele.
Üks Tallinna õpetaja ütleb Õhtulehele, et pedagoogid on parajalt vihased, kuna nad pidid kohustuslikus korras käima loengul, kus tutvustati nii-öelda erinevaid peremudeleid. "Sealjuures unustati ühel taolisel koolitusel mainida, et on ka selliseid peresid, kus on ema ja isa," imestab ta.
Reimo on propaganda peale aga nõnda vihane, et kutsub raamatut boikottima või hävitama. Kuna teema on jõudnud juba ka sotsiaalmeediasse, siis on Facebooki vahendusel üles kutsutud siiliraamatuid lausa puruks rebima.
Jüri küsib Facebookis teemat kommenteerides: "Millised need uued perekonnaõpetuse tunnid siis veel olla võivad?"
Paul viitab aga veel ühele raamatu nüansile.
"Kui minu poeg oleks Peeter, siis peaksin küll, kas siis enda või poja nime vahetama hakkama. Muidu küsiks iga teine normaalse orientatsiooniga mees, ega teie peres Roobertit ole?"
Omavalitsuse idee?
Lastevanemate liidu kontaktisik Enn Kirsman tõdeb, et lasteaiad ja koolid on tänapäeval suhteliselt autonoomsed ning kui mõnes lasteaias või mõne kooli esimestes klassides selle raamatu kaudu erinevaid orientatsioone ka tutvustataksegi, siis ei ole see tõenäoliselt mingi riiklik suunamine.
"Vaevalt, et taolisi õppmaterjale riiklikult avaldatakse. Kui, siis on see pigem omavalitsuse initsiatiiv. See on ikkagi väga põhimõtteline küsimus ja otsuse peab tegema kogukond. Kui konkreetse lasteaia rühma või algkooli klassi vanemad lepivad kokku, et teema on lastele vajalik ja eakohane ja ei lähe vastuollu nende põhimõtetega, siis võib sellel teemal rääkida.
Kui tegemist on ühe inimese või väikese grupi initsiatiiviga ja õpetatav läheb väga paljude inimeste väärtustega vastuollu, siis minu meelest on see kuritegelik. Aga arvan, et lasteaias on ikka vara sellest rääkida," leiab Kirsman.
Ta lisab, et pereväärtusi austav liit hindab kõige paremaks peremudeliks ikkagi sellist, kus on ema ja isa ja kui võimalik, siis ka vähemalt kaks last.
Aastaid kooli- ja lasteaiasüsteemis erialaselt töötanud arst Anne Silbaum leiab, et taolisi teemasid eelkooliealistele tutvustada on siiski pisut vara ning sellesse ikka võiksid jääda ikkagi eakohasemad teemad.
"Koolis räägitakse seksuaalsust puudutavatel teemadel viiendas klassis, Waldorf koolis räägime neil teemadel seitsmendas. Vahel mõni klass vajab selleteemalisi tunde varem ja siis sellega me ka arvestame," räägib ta.
Tohter lisab, et eelkooliealised lapsed õpivad suuresti matkides ja jäljendades ning seetõttu on eriti vajalik, et esimesse klassi jõuaksid tasakaalus ja harmoonilised lapsed.
Reimo tõdeb, et suurte trükitähtedega raamat pole ilmselgelt suunatud viienda klassi õpilastele.
Haridus- ja teadusministeeriumist vastati Õhtulehele, et nende teada on tegu tavalise lasteraamatuga.
"Koolis kasutatava kirjanduse valikul on õpetaja ja kool üldiselt vabad. Ainuke tingimus on, et õppekirjandus ei läheks vastuollu riiklike õppekavade ja hariduse alusväärtustega ning aitaks kaasa õppekavas sätestatud oskuste ja pädevuste kujundamisele ning õpitulemuste saavutamisele," selgitab ministeeriumi kommunikatsiooniosakonna konsultant Marit Valge.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Post a Comment

Item Reviewed: ISA: homojuttu aetakse juba erivajadustega laste kooliski! Description: Rating: 5 Reviewed By: EstonianAnonymous
Scroll to Top