Google+ Eesti keskmine palk on Brüsseli hinnangul liiga suur ? - EA

728x90 AdSpace

Viimased

Saturday, December 5, 2015

Eesti keskmine palk on Brüsseli hinnangul liiga suur ?



Tähelepanu väärne artikkel mitmes mõttes. Esiteks siis, et Eesti 616 euro suurune keskmine palk on Brüsseli hinnangul liiga suur. Millest selline hinnang? Kaks varianti, Brüssel kas tahab meile ajupesu teha, et me madalama elustandardiga leppima hakkaksime (kuna "pagulased" sisse voolavad) või on Eesti populistlik võimukoalitsioon teinud majanduskasvu osas mingeid populistlikke samme, mis pikemas perspektiivis hoopis kahjulikuks osutuvad.
Teine asi on aga tõdemus, et "Palga vähendamise vältimiseks ja rahvusvahelise konkurentsivõime säilitamiseks peaks tõusma tööviljakus. ... Kui tootmise nüüdisajastamiseks raha ja tahtmist ei jätku, siis olemegi määratud jääma Euroopa Setumaaks, mille elanikud hääletavad jalgadega." Seda olen ma siin päris palju juba korrutanud, leierdanud ja kirjutanud viimased paar aastat juba.
"Valitsusel peab olema selge programm ettevõtluskeskkonna parandamiseks. Need, kes praegu on keskendunud võitlusele vihakõnega ning jagelevad kontrollikoja koha pärast, ei tohi lasta riigi majandusel sohu vajuda."
Ja jätkub ka ajupesu, mis siis sildistab immigratsiooni vastaseid vihakõnelejateks. Esiteks infoks ajakirjanikule niipalju, et need tolerandid lasevad riigi majandusel samamoodi sohu vajuda nagu "vihakõnelejad", ainult, et need tolerandid on enamjaolt vägagi primitiivse mõttelaadiga inimesed, kes esindavad majanduse osas veelgi diletantlikumaid seisukohti kui "vihakõnelejad", kes enamjaolt on vägagi ratsionaalse mõtlemisga inimesed.
Aga lõppkokkuvõttes ka see asi, et nagu ma juba korduvalt olen öelnud, siis majanduskasvu eeldus nii Eestis kui Euroopas on EL protektsionism. Ilma selleta kahjuks ei tule seda kasvu, küll aga tuleb edasine langus ja suur.
Lisaks sellele on vaja majandusse teatud osades tugevamat riigi sekkumist, kindlasti riiklikku kommertspanka ning ühistulist majandust.
Need on need sisulised, fundamentaalsed muutused, mis tooks kasvu. Kõik muu, millega tegeleb meie populistlik meedia ja valitsuskoalitsioon, on kasutu populism.

-Fb G. Kirsberg

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Post a Comment

Item Reviewed: Eesti keskmine palk on Brüsseli hinnangul liiga suur ? Description: Rating: 5 Reviewed By: EstonianAnonymous
Scroll to Top