Google+ Sinu taimetoitlus tuleb kasuks meile kõigile. - EA

728x90 AdSpace

Viimased

Tuesday, December 9, 2014

Sinu taimetoitlus tuleb kasuks meile kõigile.



Et tõmmata pidurit maailma ähvardavale kliimamuutusele, on hädasti vaja kärpida järjest suurenevat lihaisu, sest loomakasvatus tekitab rohkem kasvuhoonegaase kui kogu maailma sõidukid kokku, selgub uuest raportist. 
Kuid valitsused ja rohelised aktivistid ei tee midagi, et olukorda lahendada, sest kardavad tagasilööki tarbijatelt, vahendas The Guardian eile kuningliku siseasjade instituudi kriitikat.
Kui nüüd asjale Eestist vaadata, siis on Ühendkuningriik, vähemalt suuremad linnad, taimetoitlaste paradiis. See tähendab, et individuaalselt pole keeruline kliimasäästlikke valikuid teha (loe: vähem liha süüa).
See-eest Eestis on taimetoitlus tabuteema. Inimest, kes tunnistab, et on liha söömisest loobunud, vaadatakse paremal juhul kui ullikest ja halvemal juhul kui eestluse õõnestajat, sest „liha on ju põline Eesti toiduaine”. Samal ajal ütlevad ajaloolased, et talupojad sõid liha võib-olla korra nädalas. Mitte küll tervislikel kaalutlustel, kuid loomulik põllumajandus ei lasknud priisata. Moodne eestlane sööb liha aastas ligi 70 kilo, s.o rohkem kui kilo nädalas.
Kindlasti vajaks ka Eesti teavituskampaaniat, et mahlane lihalõik võib olla küll maitsev, kuid pikemas plaanis üsna jätkusuutmatu lähenemine nii oma ninaesisele kui ka esiisade maale.

S

EA toimetaja S ARTIKLID

E-mail ➨ estoniananonymous@gmail.com

Ühine Meiega/Join Us ➨ Facebook

Telli Meie Video Kanal/Subscribe ➨ Youtube

Lehekülg/Website ➨ Estonian Anonymous

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Post a Comment

Item Reviewed: Sinu taimetoitlus tuleb kasuks meile kõigile. Description: Rating: 5 Reviewed By: Unknown
Scroll to Top