Google+ Riigikogu kustutab lahkudes jäljed - EA

728x90 AdSpace

Viimased

Saturday, December 20, 2014

Riigikogu kustutab lahkudes jäljed

Põhiseaduskomisjoni esimehe Rait Maruste sõnul kaaluti ka salvestiste viieks aastaks asutusesiseseks kasutamiseks määramist, kuid leiti, et parem on need hävitada.




Riigikogu tahab töökorda muuta nii, et komisjonide helisalvestised hävitatakse,

Mõni päev tagasi võttis riigikogu endale juurde hulga soodsaid puutumatuse õigusi, mis valmistavad suurt muret nii prokuratuurile kui ka teistele uurimisasutustele.
Nüüd on põhiseaduskomisjon reformi­erakondlase Rait Maruste juhtimisel hakanud riigikogu töökorda muutma nii, et komisjonide istungitest tehtud helisalvestisi säilitatakse ainult sama koosseisu lõpuni.






Foto: Andres Putting

Kuidagi kahju on neist poliitikuist, keda rahvas pidevalt häirib oma tüütu sooviga teada, kuidas meie riiki valitsetakse. Muudkui peab võitlema igasuguste tegelastega, kes ei taha leppida sellega, et suur osa dokumentatsioonist 75 aastaks salastatakse jne. Seega võiks kaaluda võimalust salastada vähemalt 75 aastaks kogu informatsioon selle kohta, kes on üleüldse riigikogu ja valitsuse liikmed, president, valitsusasutuste ametnikud, õiguskantsler jne. Ei ole tarvis kõigesse oma nina toppida ja tubli kodanik ei tohiks lähtuda pidevast usaldamatusest oma volitatud esindajate suhtes. Kui keegi küsiks nt riigikogu liikmeks olevalt inimeselt, kas ta kuulub parlamenti või mitte, võiks vastata: "Ei kinnita ega lükka ümber." Ühelt poolt tagaks see ametnikkonna töörahu, teiselt poolt võtaks maha ka pinged selles osas, mida salastada, mida mitte. Lihtne ja tõhus lahendus!

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Post a Comment

Item Reviewed: Riigikogu kustutab lahkudes jäljed Description: Rating: 5 Reviewed By: EstonianAnonymous
Scroll to Top