Google+ Lang: "kooseluseadus on näiline seadus." - EA

728x90 AdSpace

Viimased

Monday, December 8, 2014

Lang: "kooseluseadus on näiline seadus."

Foto: Rein Lang


Riigikogu liige Rein Lang (Re) kirjutab Postimehes avaldatud arvamusloos, et tema ei hääletanud kooseluseaduse poolt, olles ise üks aktiivseid samasooliste kooselu registreerimise võimaldamise pooldajaid, sest see on tema hinnangul näiline seadus.


"Tegelikult ei saanud samasoolised paarid selle hääletusega midagi muud, kui väikese lootuse, et võib-olla ehk järgmine riigikogu koosseis (seega mitte need, kes selles koosseisus rohelist nuppu vajutasid) enne 2016. aaasta 1. jaanuari siiski võtab vastu seaduse, mis neil oma kooselu sisuliselt selliselt määratleda lubab, et nad ei oleks eri soost abielupaaridega võrreldes õiguslikult palju kehvemas olukorras (poleks diskrimineeritud)," kirjutas Lang.

"Petuseadusele antud 40 poolthäält, mis pole isegi riigikogu koosseisu enamus, ei anna põhjust just liigseks optimismiks. Näilisuse musternäide selle saaga juures oli samasooliste paaride diskrimineerimise lõpetamise õilsa tahte varjutamine sulepeast imetud vajadusega anda ka eri soost inimestele võimalus astuda näilisse abiellu. Selle väljamõtlemisega loodeti näida demokraatlik ja loodeti valutumale seaduse menetlemisele: taheti, et läheks paremini, kuid läks nagu ikka," märkis Lang.
S

EA toimetaja S ARTIKLID

E-mail ➨ estoniananonymous@gmail.com

Ühine Meiega/Join Us ➨ Facebook

Telli Meie Video Kanal/Subscribe ➨ Youtube

Lehekülg/Website ➨ Estonian Anonymous

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Post a Comment

Item Reviewed: Lang: "kooseluseadus on näiline seadus." Description: Rating: 5 Reviewed By: Unknown
Scroll to Top