Google+ See lugu soojendab sind paremini kui kohv külmal talvepäeval vol2 - EA

728x90 AdSpace

Viimased

Monday, November 17, 2014

See lugu soojendab sind paremini kui kohv külmal talvepäeval vol2



SÕBRA KOHVI - RIPPUV KOHVI - HEATEO KOHV :)
2013 juulis postitasin selle pildi koos looga inimesest kel ei olnud raha , et endale kohvi või sooja teed osta. Seda pilti otsustas jagada peaaegu 6000 inimest ja sõnum jõudis 200 tuhande inimeseni. Ütleks nii , et sotsiaalmeedia on üsna võimas tööriist jõudmaks paljude inimesteni. Tagasiside on olnud enamuses positiivne. Kuid mida siis lõppkokkuvõttes tehti ?
 Vaatame mis on juhtunud.

 Tartu kohvik Fellin saab teha kohvisõbrast tudengile teene ning osta kohv talle ette valmis ehk panna see rippuma.

Fellini Perenaine - Merit Berzin :


Artikkel


l sellest : Vajuta Siia


Muidu karedavõitu maailmas on hakanud levima uus mõnus trend jagada kohvielamust neile, kel endal selleks raha parasjagu ei ole. Moodsad heatahtlikud inimesed lähevad kohvikusse, maksavad näiteks kahe kohvi eest, joovad ise ühe ja teise eest võtavad kleepsu, mille riputavad kohviku seinale ootama kedagi, kel kohvi ostmiseks ressursse napib.

Mõni härrasmees tellib kõhklematult viis kohvi. Tõenäoliselt on tal endal juba tudengiaastad läbitud ja toonane kasin rahakott hästi meeles. Või on ta lihtsalt kursis sellega, kui palju on neid, kes kaugeltki mitte igapäevaselt endale suurepärast kohvi lubada ei või. Või on ta lihtsalt üks kena inimene. Igal juhul – seinale jääb temast 4 kleepsu.

Uus rippuva kohvi idee on tulnud espresso sünnimaalt Itaaliast Napolist (itaalia keeles: caffè sospeso) ja levib maailmas nagu aromaatne kohvilõhn. Rippuva kohvi traditsioon on tegelikult juba üle sajandi vana. Kõikvõimas internet on teinud unustuse hõlma vajunud, suuremeelsest ettevõtmisest üleilmse nähtuse (inglise keeles: suspended coffee).

Kellele need tasuta kohvid siis ikkagi mõeldud on?  Pole reegleid, kes peaks seda saama, kes mitte.  Paljulapselise pere ema? Pensionär? Kodutu? Tudeng? Töötu? Sinu vanaisa? Sina? Igal juhul on see keegi, kes astub pärast kingitud tassi suurepärast kohvi elus edasi pisut reipamalt, kui enne seda.
Eestis ollakse maailmaga rõõmustavalt samal lainel – Viljandis Fellini kohvikus saad sedaviisi toetada  kultuuriakadeemia tudengeid.  Braavo, Viljandi.

Ülikena komme. Loodetavasti peatselt ka mujal Eestis. Sellega võib algatust teha mõni tore kohvik, aga põhimõtteliselt – igaüks ise. Riputa kohv seinale.

Jaga Artiklit Ka Sõpradele Ja Perele ! Jagame Headust ! Kirjuta kommentaari mida arvad . Oleks kena kui selline võimalus eestis oleks ka teistele inimgruppidele. Vähemalt mingil viisilgi !

Loe Meie teist artiklit siit : Osta kohvi sellele kes ei saa seda endale lubada..
http://anonestonia.blogspot.dk/2014/11/osta-kohvi-sellele-kes-ei-suuda-seda.html


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Post a Comment

Item Reviewed: See lugu soojendab sind paremini kui kohv külmal talvepäeval vol2 Description: Rating: 5 Reviewed By: EstonianAnonymous
Scroll to Top