Kurgihapendamise retsept Taivi Paomees Mõtlesin, et jagaks teile ka oma kurgihapendamise retsepti. See ju praegu päevakorras Võta purk, nii suur kui palju sul kurke on. Pese kurgid ja lõika varrepoolne ots ära. Keeda soolvesi, umbes nagu supp või natuke soolasem( pane natuke suhkrut ka ) Lao kurgid kihiti purki, enne igale kurgile hambatikuga augud sisse torgates. Iga kihi vahele pane musta sõstra ja kirsilehti, tilliõisikuid, küüslaugu ja mädarõika tükke. Vala peale kuum soolvesi. Kui midagi rasket leiad, pane vajutis ka peale, kui pole aitab ainult kaanest ka Jäta sooja kohta seisma. Alates järgmisest päevast hakka maitsma, nii 2-3 kurki päevas. Umbes nädala möödudes avasta, et maitse on nüüd just õige ja võiks neid sööma hakata. Pista käsi purki ja avasta, et põhjas on veel 2-3 tükki järel. Kahetse sügavalt, et ei jaksanud seda nädalat oodata. Söö need ära ja tee uus purgitäis......alates järgmisest päevast hakka maitsma. Tee nii igal aastal!
Toimetas: Estonian Anonymous
0 comments:
Post a Comment