Google+ Rosinad võivad kaitsta hambaaukude eest ? - EA

728x90 AdSpace

Viimased

Wednesday, July 31, 2013

Rosinad võivad kaitsta hambaaukude eest ?

Rosinad võivad pakkuda soodsat toimet hambaaukude tekkimise vastu. Isegi kleepuvate rosinate korral on leitud, et nad ei haaku hammastega nii kauaks, et võimaldada hambaaukude teket, küll aga aitavad nad hambaid ülejäänud toidujääkidest puhastada. Niisamuti on rosinatel leitud võime alandada diabeeti ja südamehaigusi.

Põhinedes peaaegu 80-l uuringul, tegid uurijad kindlaks, et viinamarjade tarbimine võib vähendada diabeedi ja südamehaiguste tekkeriski, aidata diabeedipatsientidel hoida vere glükoositaset kontrolli all ning anda oma panus ka kaalukaotusse ja tervisliku kaalu säilitamisse. Heade toitumisharjumustega on seotud ka viinamarjatoodete tarbimine.

Aastatel 2003-2008 läbiviidud analüüsis võrreldi viinamarjade tarbimise toimet nii laste kui ka täiskasvanute seas ning näidati, et vanusest sõltumata seostus viinamarjatoodete (värsked viinamarjad, rosinad, 100 %-line viinamarjamahl) tarbimine üldise suurema puu- ja juurviljade söömisega ning enama toitainete (kiudained, A vitamiin, C vitamiin, kaltsium, magneesium ja kaalium) omandamisega. Viinamarjatoodete sööjad tarbisid üldjoontes vähem rasva, suhkruid ja alkoholi ehk seega said nad ka vähem kaloreid.

Uuringu tulemused avaldati ajakirjas Journal of Food Science.

Loe lisa: Raisins protect against cavities (MedIndia)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Post a Comment

Item Reviewed: Rosinad võivad kaitsta hambaaukude eest ? Description: Rating: 5 Reviewed By: Estonian Anonymous
Scroll to Top