WIKI Water 300x206 Kolloidhõbe – tõhusam kui antibiootikumidSind on ehk juba hoiatatud “imeravimi“ kolloidhõbeda eest? Lääne meditsiini esindajad ja farmaatsiatööstus annab endast parima, et inimesi hoiatada kolloidhõbeda eest, nähes selles tõsist finantsilist ohtu. Tegelikkuses leiab kolloidhõbeda turvalisus ja tervist toetav toime aina enam tõestust ning hõbedat kasutatakse haiglatarvikute ning infektsioonivastaste toodete tootmisel juba ammu. 

Erinevus farmaatsiatööstuse hõbedat sisaldavate toodete ja kolloidhõbeda vahel on patendiõigused, mis toovad sisse tohutuid kasumeid. Kolloidhõbedat ei ole võimalik patenteerida ja seda on üsna lihtsate vahendite abil võimalik ise kodus toota. Alates 2009. aasta jaanuarist on EL riikides Codex Alimentariusega kolloidhõbeda tootmine keelatud.

Kuidas kolloidhõbe toimib?
Kolloidhõbe toimib tõhusamalt kui antibiootikumid, kuna lisaks bakteritele hävitab see ka viirusi ja seeninfektsioone. Seni ei ole veel välja arenenud hõbedale resistentseid baktereid ja isegi paljukardetud antibiootikumidele resistentne stafülokokk MRSA hävib kolloidhõbedaga. Meditsiinis on kolloidhõbedat lisatud antibiootikumidele, et need mõjuks tõhusamalt ka nende bakterite vastu, mis on antibiootikumiresistentsuse saavutanud.
Antibiootikumidele resistentsete bakterite levik on tõusuteel ja on isegi arste, kes hoiatavad “apokalüptilise stsenaariumi“ eest, kui isegi lihtsad operatsioonid muutuvad bakterite resistentsuse tõttu eluohtlikuks. Kasvav antibiootikumidele resistentsete bakterite hulk on tiksuv pomm, mille tagajärjel võib juba ühe põlvkonna vältel jätta hulga inimesi abitusse olukorda ravimatute patogeenide keskele. Selle tõttu on püütud leida uusi lahendusi, millest üks on mitte uute antibiootikumide väljatöötamine, vaid olemasolevate tõhustamine kolloidhõbeda lisamise abil.
See tekitab kohe aga küsimuse, kas kolloidhõbe hävitab ka soolestiku mikrofloorat sama tõhusalt kui farmaatsiatööstuse antibiootikumid. See on võimalik, kuid on väidetud, et kuna see imendub niivõrd kiiresti soolestikust verre, siis ei jõua see soolestiku teise poolde, kus elutseb suurem osa meile vajalikke baktereid.
Kolloidhõbedaga seoses räägitakse ka elektrilistest laengutest, tuues välja, et enamik kehale vajalikke baktereid ei ole negatiivse laenguga, mistõttu need ei tõmba positiivselt laetud hõbedaosakesi ligi. Siiski leiavad paljud kolloidhõbeda pooldajad, et selle kasutamisel tasub lisaks võtta ka probiootikume. Samuti on soovitatud kolloidhõbedaga suu loputamist, seda tuleb hoida mõnda aega suus, et hõbedaosakesed saaks läbi suu limaskesta kapillaaride otse vereringesse imenduda, või inhalaatorisse lisada ja lasta kopsukapillaaride kaudu organismi kanduda.
Kolloidhõbeda lahuse tillukesed hõbedaosakesed ei pea sattuma patogeenidele tee peale ette nagu antibiootikumid, kuna neil on tugev positiivne laeng ja selle tõttu tugev külgetõmme negatiivse laenguga mikroobide ja viiruste suunas.

Kuidas kolloidhõbeda lahust tehakse?
Kolloidhõbeda lahus tehakse, juhtides madala elektrivoolu läbi destilleeritud vee, millesse on lisatud hõbedat. Mõne aja möödudes küllastub vesi tillukeste hõbeda nanoosakestega. Vedelik ise peab jääma selgeks ning seda peaks hoidma päikesevalguse eest kaitstuna. Kui nanoosakesd päikesevalguse toimel oksüdeeruvad, siis need settivad ja muudavad lahuse värvust.

Allikad: Natural SocietyNatural NewsDaily Mail
Foto: www.wakingtimes.com