Google+ Miks meieni ainult mehed jõuavad?- ÜRO: Islamiriik kasutab röövitud naisi välisvõitlejate värbamiseks - EA

728x90 AdSpace

Viimased

Tuesday, June 9, 2015

Miks meieni ainult mehed jõuavad?- ÜRO: Islamiriik kasutab röövitud naisi välisvõitlejate värbamiseks

Niinimetatud Islamiriigi eest põgenenud noor Süüria kurditar



Iraagis ja Süürias sunniitide äärmusrühmituse Islamiriik (IS) võitlejate poolt röövitud teismelisi tüdrukuid müüakse orjaturgudel vahel sigaretipaki hinna eest ja kasutatakse välisvõitlejate värbamiseks, teatas ÜRO saadik seksuaalvägivalla teemadel Zainab Bangura.

Bangura külastas Iraaki ja Süüriat aprillis ning on sellest ajast tegelenud kava väljatöötamisega, kuidas ISi võitlejate seksuaalvägivald peatada. Bangura kohtus islamistide vangistusest põgenenud naiste ja tüdrukutega ning kohalike poliitiliste- ja usuliidritega. Ühtlasi külastas saadik sõjapõgenikke Türgis, Liibanonis ja Jordaanias.
«See on sõda, mida peetakse naiste kehadega,» tõdes Bangura.
«Nad röövivad naisi, et neil oleks - ma ei taha küll öelda värske varu - aga oleksid alati võtta uued tüdrukud. Neid müüakse sigaretipaki hinnaga, aga ka tuhandete dollarite eest,» ütles Bangura.
«Mõned kirjeldasid, kuidas umbes sada neist lukustati väikesesse majja, kus nad kisti alasti ja pesti ära. Seejärel seisid nad rühma meeste ees, kes hindasid, kui palju nad väärt on,» jätkas saadik.
Bangura sõnul on naiste röövimisest saanud ISi üks peamisi strateegiaid välisvõitlejate värbamisel, keda on viimase 18 kuu jooksul Iraaki ja Süüriasse saabunud rekordarvul.
«Niimoodi nad meelitavad noori mehi - meil on naised, kes teid ootavad. Neitsid, kellega saate abielluda. Ja välisvõitlejad on nende võitluse selgrooks,» rääkis Bangura.






S

EA toimetaja S ARTIKLID

E-mail ➨ estoniananonymous@gmail.com

Ühine Meiega/Join Us ➨ Facebook

Telli Meie Video Kanal/Subscribe ➨ Youtube

Lehekülg/Website ➨ Estonian Anonymous

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Post a Comment

Item Reviewed: Miks meieni ainult mehed jõuavad?- ÜRO: Islamiriik kasutab röövitud naisi välisvõitlejate värbamiseks Description: Rating: 5 Reviewed By: Unknown
Scroll to Top