Google+ Meil süüdistatakse neid, kes ei poolda migrante, nii sageli rassismis - Harri Kingo - EA

728x90 AdSpace

Viimased

Tuesday, June 23, 2015

Meil süüdistatakse neid, kes ei poolda migrante, nii sageli rassismis - Harri Kingo


Meil süüdistatakse neid, kes ei poolda migrante, nii sageli rassismis. Kuid tegelikult me teame kõik, et see on otsitud ja fabritseeritud süüdistus - eestlane ei ole rassist, et tee inimestel vahet nende nahavärvi alusel. See on meile, väikerahvale, kes on alati elanud kellegi teisega külg külje kõrval, päris võõras käitumine.
Kogu küsimus pole mitte kellegi nahavärvis, vaid selles, mis on saabujate peades. Ja esimene nende peades on nende jaoks islam. Sellel põhineb kogu nende teadvus, nende maailma, inimeste ja suhte nägemine, nende motiivid ja nende teod. Islam on nende aluste alus ja elu vundament. Ja see on see, mis teeb nad meile võõraks, kaugeks, arusaamatuks. Kui me vaatame tänavarahutuste videosid Saksamaalt, Taanist, Rootsist või Prantsusmaalt, siis me ju teame, et mitte nende nahavärv ei pane neid tegema, mida nad tänavatel teevad, vaid see on islam ja sellel rajanev nende kultuur, nende ideoloogia ja nende arusaamine elust.
Me kavatseme igale migrandile kulutada loetud tuhanded eurod, et ta meie eluga kohaneks? Loodame, et nad aastaga sulanduvad? On nagu meie oleme? See on naiivsus. Sest me ei saa nende meelestatust, mis rajaneb islamil, tühiste loetud eurode ja kuudega ümber vormida. Seeläbi pole ka mõtet rääkida mingist integreerumisest ja sulandumisest. Kui me just ise islamisse ei pöördu...
Paraku on meie poliitikud selle tõsiasja mõistmisest - et meid lahutab tulijatega täiesti erinev maailmast arusaamine - kauged ja see on neile vähetähtis. Nad oskavad tulijaid vaadelda vaid kui miskit Aafrikast laekuvat kaupa, keda tuleb ca 6000 euro eest putitada, et ta sobituks, ja siis tööle suunata, et ta kasumit tootma hakkaks. See on aga kas ülim rumalus ja naiivsus või siis totaalne hoolimatus. Veelahe meie ja tulijate vahel on veelahe kahe religiooni ja religioonidel rajaneva kultuuri vahel. Seda ei muuda me ka põlvkondade jooksul.
Oleks kena, kui pagulaste pooldajad ja ootajad kõigu ülejäänute kohta enam sõna "rassist" ei kasutaks. Veel kenam oleks, kui nad ka näeksid seda reaalset veelahet, mis meid tulijatest eristab.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Post a Comment

Item Reviewed: Meil süüdistatakse neid, kes ei poolda migrante, nii sageli rassismis - Harri Kingo Description: Rating: 5 Reviewed By: Estonian Anonymous
Scroll to Top