Google+ Itaalia peaminister Matteo Renzi ähvardas pühapäeval rakendada immigrantide voolu tõkestamiseks uut plaani, mis teeks Euroopale «haiget», kui Euroopa Liit Itaaliat põgenikega rohkem ei aita. - EA

728x90 AdSpace

Viimased

Sunday, June 14, 2015

Itaalia peaminister Matteo Renzi ähvardas pühapäeval rakendada immigrantide voolu tõkestamiseks uut plaani, mis teeks Euroopale «haiget», kui Euroopa Liit Itaaliat põgenikega rohkem ei aita.




Itaalia peaminister Matteo Renzi ähvardas pühapäeval rakendada immigrantide voolu tõkestamiseks uut plaani, mis teeks Euroopale «haiget», kui Euroopa Liit Itaaliat põgenikega rohkem ei aita.

Itaalia  politsei alustas laupäeval Vermiglia piiripunktis Prantsusmaale mittepääsemise järel istumisprotesti alustanud 200 migrandi laialiajamist.
Itaalia piiripunktide sulgemine põgenikele Austria ning Prantsusmaa poolelt on ajanud immigrantide massid rongijaamadesse, kust loodetakse teistesse Euroopa riikidesse edasi pääseda.
Kriis on tõsine, sõnas peaminister intervjuus Corriere della Serale, lisades, et Euroopa pakutud lahendused pole senini piisavalt head olnud.
EL-il on raskusi oma migrandikava jaoks konsensuse leidmisel, mille järgi võtaksid teised ühenduse liikmesriigid vastu ühtekokku 24 000 põgenikku. Itaalia soovib 25. juunil toimuval EL-i tippkohtumisel riikidele suuremaid kohustusi.
«24 000 inimese ümberasustamine mõjub peaaegu provokatiivselt,» sõnas Renzi.
«Kui Euroopa valib solidaarsuse, tore. Kui mitte, siis meil on ka plaan B, kuid see teeks Euroopale haiget,» sõnas Renzi, öeldut täpsustamata.
Sel aastal on Itaalia Vahemerelt päästnud 57 000 migranti ning asüülitaotlejat, sõnas peaminister.
Vastavalt Euroopa Liidus kehtivale nn Dublini regulatsioonile vastutab varjupaigataotleja eest riik, kuhu põgenik EL-is esimesena sisenes ning sel pole õigust pagulasi teistesse riikidesse edasi saata. See tähendab, et Vahemere lõunakaldalt saabuvad põgenike massid on seadnud Malta, Kreeka ja Itaalia suure surve alla.
Renzi sõnul tuleb Dublini regulatsioone muuta. Peaministri väitel on Euroopa vastutav kriisi käes vaevleva Liibüa eest, kust pärineb enamik põgenikke.

S

EA toimetaja S ARTIKLID

E-mail ➨ estoniananonymous@gmail.com

Ühine Meiega/Join Us ➨ Facebook

Telli Meie Video Kanal/Subscribe ➨ Youtube

Lehekülg/Website ➨ Estonian Anonymous

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Post a Comment

Item Reviewed: Itaalia peaminister Matteo Renzi ähvardas pühapäeval rakendada immigrantide voolu tõkestamiseks uut plaani, mis teeks Euroopale «haiget», kui Euroopa Liit Itaaliat põgenikega rohkem ei aita. Description: Rating: 5 Reviewed By: Unknown
Scroll to Top