Google+ Austraalia peaminister hoiatab: Islamiriik on pikkade kombitsatega surmakultus - EA

728x90 AdSpace

Viimased

Thursday, June 11, 2015

Austraalia peaminister hoiatab: Islamiriik on pikkade kombitsatega surmakultus

Tony Abbot


Austraalia peaminister Tony Abbott kutsub Vaikse ookeani rahvaid üles võitlema islamiäärmuslastega hoiatades, et Islamiriik on "kaugeleulatuvate kombitsatega surmakultus" ning sel on globaalsed ambitsioonid.

Sydneysse on kahepäevasele julgeolekunõupidamisele kogunenud ministrid 25 Vaikse ookeani riigist, nende seas Malaisiast, Singapurist, Jaapanist, Laosest, Vietnamist ja Uus-Meremaalt. Piirkondlikul vägivaldse äärmusluse vastasel summitil osalevad ka Google'i,FacebookiTwitteri ja teiste sotsiaalmeediakanalite esindajad, vahendas BBC.
Austraalia võimud on teatanud, et pühasõdalaste rühmitistes Süürias ja Iraagis võitleb üle saja Austraalia kodaniku. Eelmisel aastal tõstis Austraalia ohutaset ning viis läbi mitmeid terrorivastaseid reide.
Abbotti sõnul on Islamiriigil iga inimese ja valitsuse jaoks lihtne sõnum: "Ühine või sure". "Sellesarnase üksusega ei saa läbirääkimisi pidada, sellega saab üksnes võidelda," sõnas Austraalia peaminister. "See ei ole terrorism kohaliku häda tekitamiseks, see on globaalsete taotlustega terrorism."
Abbott ütles, et peamiseks väljakutseks on töötada välja meetod, kuidas peatada noori inimesi ühinemast islami pühasõdalastega, ning seda peab Abbott ka konverentsi peaküsimuseks. "Meil on vaja, et idealistlikud noored inimesed tunnistaksid, et ühinemine Islamiriigi surmakultusega on äärmiselt ekslik ja valesuunaline tee, et väljendada oma ohverdamissoovi," rääkis Abbott.
Abbotti kommentaarid tulid pärast USA presidendi Barack Obama korraldust saata Iraakiveel 450 sõjaväelast, kes hakkavad treenima Iraagi sõjaväelasi võitluseks Islamiriigi vastu




S

EA toimetaja S ARTIKLID

E-mail ➨ estoniananonymous@gmail.com

Ühine Meiega/Join Us ➨ Facebook

Telli Meie Video Kanal/Subscribe ➨ Youtube

Lehekülg/Website ➨ Estonian Anonymous

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Post a Comment

Item Reviewed: Austraalia peaminister hoiatab: Islamiriik on pikkade kombitsatega surmakultus Description: Rating: 5 Reviewed By: Unknown
Scroll to Top