Google+ Putin: Maailmas pole enam mängureegleid - EA

728x90 AdSpace

Viimased

Wednesday, October 29, 2014

Putin: Maailmas pole enam mängureegleid

Äsja esines Venemaa president Vladimir Putin sõnavõtuga Sotšis nn Valdai klubi istungil. Putin leidis oma teravas sõnavõtus, et maailmakord tuleks mõistlikult üle vaadata.

Nn Valdai klubi peab Sotšis kolmepäevast foorumit, mille teemaks on "Maailmakord: uued reeglid või mäng ilma reegliteta?".
Täna, foorumi viimasel päeval peetud kõnes leidis Putin, et maailmakorras on vaja teha mõistlikke ümberkorraldusi. "Kahjuks pole garantiid ega kindlust, et praegune globaalne ja regionaalne ohutussüsteem suudaks meid kaitsta vapustuste eest," leidis Putin.

Venemaa liider süüdistas USAd selles, et see on astunud samme, mis on järsult kõigutanud maailmas tasakaalu. Tema sõnul peavad Ühendriigid end külma sõja võitjaks ja painutavad nüüd oma tahte järgi kogu maailma.
Putini sõnul on maailma üldsus ajaloolise lõhe ees - tekkimas on oht, kus maailmas pole enam ühtseid mängureegleid. Ta võrdles Ühendriike jõuka inimesega, kellele on kukkunud sülle maailma liidri positsioon ja ta ei oska muud teha kui laamendada. "Selle asemel, et võimu hoolikalt ja asjatundlikult rakendada, et sellest kasu oleks, hakkab ta hoopis puid lõhkuma," ütles Putin.

Lääs astub pidevalt ühe ja sama reha otsa, spondeerides islamiäärmuslasi, jätkas Venemaa president. "Omal ajal toetasid nad võitluses Nõukogude Liidu vastu Afganistani islamiäärmuslasi, kellest kasvasid välja Taliban ja al-Qaeda," jätkas Putin ja lisas, et isegi kui Lääs täna veel ei toeta Kesk-Aasia ja Venemaa terroriste, siis igatahes on ta nende tegevuse suhtes silma kinni pigistanud.

"Ka maailma äriringkonnad on Lääne enneolematu surve all," jõudis Putin oma jutuga sanktsioonide juurde, mida ta karmilt kritiseeris kui ebaloogilist sammu, sest sanktsioonid avaldavad tema sõnul mõju mõlemale osapoolele.

Valdai klubi on 2004. aastal loodud Venemaa majandusele ja kultuurivaldkondadele keskendunud poliitoloogide ja ekspertide ühendus, mis sai nime esimese konverentsi toimumiskoha järgi Novgorodis Valdai järve läheduses. Klubi käib koos korra aastas. Tänavuse kokkusaamise teemadeks on Ukraina ja Lähis-Ida olukord ning kohal on 108 osalejat 25 riigist.

Jagada saab artiklit vajutades vasakul oleval f nuppul !
E,A
S

EA toimetaja S ARTIKLID

E-mail ➨ estoniananonymous@gmail.com

Ühine Meiega/Join Us ➨ Facebook

Telli Meie Video Kanal/Subscribe ➨ Youtube

Lehekülg/Website ➨ Estonian Anonymous

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Post a Comment

Item Reviewed: Putin: Maailmas pole enam mängureegleid Description: Rating: 5 Reviewed By: Unknown
Scroll to Top