Google+ Oops, I Did It Again! - EA

728x90 AdSpace

Viimased

Wednesday, December 28, 2016

Oops, I Did It Again!


"Oops, I Did It Again!"
-
Kaljulaid: "Riik on meil ilmalik ja riigikirikut ei ole. Mulle tundub, et just see on meile parim kaitse ka võõraste religioonide eest."
Kaljulaid eksib väga sügavalt, väga põhimõtteliselt, kui arvab, et meie ilmalikkus on parim kaitse võõraste religioonide eest. Minu silmis kahjuks veel üks tema selles valdkonnas elementaarsest harimatusest tingitud ämber. Tuleb vist sellise ämbrite kolinaga harjuma hakata. Ja öelda endamisi: "Las räägib. Õnneks on ta riigi kõige paremini makstud, aga kõige vähem oluline ametnik." Ta ütles, et tema relv on sõna? Ta peaks ära õppima, mispidi oma relv kätte võtta. Et ta ennast ise oma relvaga ei vigastaks.
Kui me kaotame oma lahingu Euroopa pärast moslemitele, siis sügavaimaks selle kaotuse juureks ja põhjuseks ongi meie ilmalikustumine - et meil pole millelgi seista, millelegi toetuda, millestki hoida, millelgi püsida. Kaljulaid seletab siiratl, et parim kaiste moslemite vastu on meie allaandmine. Ta ei saa ise aru, mida ta räägib.
See on sama tark jutt, kui seda oli omaaegne Mahatma Gandhi arusaamine juutide kohta 2. maailmasõja ajal, et mida nad oleksid pidanud tegema Saksamaa juudipoliitika ja genotsiidi vastu. Gandhi arvates oleks kogu juudi rahvas pidanud sooritama kollektiivse heroilise enesetapu, mitte minema kuulekalt gaasikambritesse. Mõistetavalt ei toetanud keegi sellist Gandhi "vägivallatuse" kontseptsiooni edasiarendust Euroopas. Gandhi jäi hoopis Nobeli rahupreemiast ilma.
Tõesti - Kaljulaid võiks religioonide teemal edaspidi vait osata olla.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Post a Comment

Item Reviewed: Oops, I Did It Again! Description: Rating: 5 Reviewed By: Estonian Anonymous
Scroll to Top