Google+ Kuidas kõige efektiivsemalt koolis parimaid tulemusi saada?... - EA

728x90 AdSpace

Viimased

Monday, December 15, 2014

Kuidas kõige efektiivsemalt koolis parimaid tulemusi saada?...


Kas sinu laps on üks neist, kes koolis just ei hiilga?

Kas tunned, et su lapsel võiks koolis paremini minna? Või arvad, et su laps pühendab liiga palju aega koolitükkidele ega jõua enam spordi või sõpradega tegeleda? Mõned lihtsad sammud aitavad sul lapse sooritust oluliselt parandada!

Defineeri probleem

  • Esimene ja ehk kõige olulisem samm on teha kindlaks, milles probleem seisneb.
Kas su lapsel on probleeme, sest koduseid töid on liiga palju ja ta ei jõua neid õigeks ajaks valmis?
Sellisel juhul on hea mõte hakata koolitöid tegema võimalikult vara, et aega jätkuks. Sellele probleemile leiab lahenduse mõningase organiseerimisega.
  • Täiesti teine probleem on see, kui su lapsel on raskusi ainest arusaamisega või keskendumisega.
Sellisel juhul pead probleemide lahendamisse veidi rohkem vaeva ja aega investeerima, kuid kõige olulisem samm on probleemi tõeline põhjus kindlaks teha.

Uuri olukorda

Esmalt pöördu õpiraskuste asjus kooli poole.Lapse õpetaja saab kindlasti aidata probleemile lahendust leida. Kui see osutub arvatust tõsisemaks, aitab kool leida eksperdi, kes selles asjas aidata saab.
Hea oleks konsulteerida teiste lapsevanematega. Sinu laps ei pruugi koolitükkide kallal rohkem aega veeta kui teised lapsed – probleemi tekitas hoopiski sinu hinnang olukorrale. Ehk on kõigil lastel teatud teemast arusaamisega raskusi, mitte ainult sinu omal. Sellisel juhul on probleem õpetajas. Uuri olukorda põhjalikult ning ainult siis, kui oled asjast tervikliku pildi saanud, võid astuda järgmisi asjakohaseid samme.

Taga julgustav keskkond

Mõnikord aitab ka pealtnäha tähtsusetu detail lapse õpiedukust parandada. Optimaalne õpikeskkond aitab lapsel veeta rohkem kvaliteetaega raamatute, õpikute ja töövihikute seltsis – see kajastub ka selles, kuidas ta koolis hakkama saab.
Sobiv töökeskkond
Lapsel peab olema hea valgustusega õige koolilaud, teda ei tohiks koolitükkide tegemise ajal segada müra või teised pereliikmed ning mis kõige tähtsam – määra koos lapsega koduste tööde ja muu kooliga seotu tegemiseks kindel aeg.
Õige aeg
Mõned lapsed ei suuda kohe pärast pikka koolipäeva kodustele töödele keskenduda, mistõttu on oluline lubada lapsel rahuneda, lõõgastuda ja puhata. Hiljem on laps jälle uuteks vaimseteks väljakutseteks valmis.

Taga õige keskkond

Kas su lapsel on muresid? See võib nende õpivõimekusele mõnikord väga halvasti mõjuda, mistõttu on sinu ülesandeks tagada, et laps saaks kasvada terves ja rahulikus keskkonnas. Oluline on lapsele tagada ka piisav puhkus; piisavalt palju kvaliteetset und rahulikus keskkonnas ja tema vajadustele vastav madrats võivad õpiedukusele väga suurt mõju avaldada.

Astu kõrvale

Kiusatus last kooliasjades igal sammul aidata on suur – sa tead, et sinu abiga teeks ta ülesanded kiiremini ja paremini ära. Kuid katsu end tagasi hoida – kui sa ei anna lapsele võimalust ülesandeid ise ära teha, ei õpigi ta neid kunagi tegema.

Seetõttu aita lapsel pigem koolitöid organiseerida ning samuti võid soovitada, kuidas mõne kindla ülesande lahendamisele läheneda – siis astu kõrvale ja lase lapsel oma kujutlusvõimet, oskusi ja teadmisi kasutada.

Ole realistlik

Oluline on last mitte liiga palju kiita, sest see võib temas tekitada tunde, et ta ei peagi tegelikult kuigi palju vaeva nägema –, kuid samas ei tohiks sa ka liiga külmaks jääda, sest siis kaob lapse motivatsioon. Midagi pole valesti, kui neid mõnikord kiidad, kuid oluline on rõhutada, et oled uhke, et ta omal jõul nii häid tulemusi sai – nii õpetad lapsele tõelisi väärtusi, mis talle pikki aastaid kasuks tulevad
S

EA toimetaja S ARTIKLID

E-mail ➨ estoniananonymous@gmail.com

Ühine Meiega/Join Us ➨ Facebook

Telli Meie Video Kanal/Subscribe ➨ Youtube

Lehekülg/Website ➨ Estonian Anonymous

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Post a Comment

Item Reviewed: Kuidas kõige efektiivsemalt koolis parimaid tulemusi saada?... Description: Rating: 5 Reviewed By: Unknown
Scroll to Top