Google+ TAANDUJAD - EA

728x90 AdSpace

Viimased

Wednesday, October 8, 2014

TAANDUJAD



Milline virgutav mõttearendus on viimasel ajal blogi kommentaarides avaldunud- see meie siiruviiruline maailm,  Mõned tähelepanekud on fantastilised ning mõjusid mõttetegevusele väga soodustavalt.
Tsiteerin sügava austusega; ” Samuti ei ole geid süüdi, et nemad küsivad õigusi juurde aga nn heterod vinguvad kodus, et elu on s..t aga nagu midagi ei nõuta ka ja nüüd on kadedad. Saavad need, kes küsivad, mitte kes mõttes kiruvad.”
Ja neil on õigus!!!  Geid on heisanud oma vikerkaarelise lipu, kasutanud kõiki eetilisi ning mitteeetilisi survevahendeid, kaasanud välismaa mõjuvõimsate organisatsioonide knowhow´d ja onu Sämmi  surve ning suruvad oma tahte läbi.
Mida on teinud valdav enamus Eesti rahvast?  Ma ei räägi nendega, kes on teostamast oma ameerika unelmat ajalehepoisist miljonäriks. Pole vaja teil siit edasi lugeda. Teie eest seisab vankumatult üks parlamendi erakond ja hästi seisab, usaldage teda. Ma räägin nende tuhandetega,kes mulle eraviisiliselt kirju läkitavad või vaikselt kodus vaesusega võitlevad. Ma räägin teiega, kes te vaesuse eest põgenesite tööle teise riiki või  sülitati teid kodumaalt välja sõltumata mitmekordset ülikooliharidusest ja aastatepikkusest kohusetundlikust tööpanusest.
Kas teile ei tundu, et meie kohta käibki E.S Tüüri Taandujad.” Me taandume tuhandeid aastaid, veel otsata pikk on too taandumistee»
Me olemegi taandunud, vaid taandunud. Me olime nõus pea 25 aastat tagasi kartulikoori sööma ja märkimisväärne hulk meist sööb neid siiani. Suur osa meist on tõesti vaid toaseinte vahel vingunud, ehk ka anonüümselt kommentaarides kraaksunud ja see ongi kõik.
Minu töökoha seinal ja mitte ainult...
Minu töökoha seinal ja mitte ainult…

Paljudelt meist on võetud kodud, ei mitte algse omandireformiseadusega vaid kõikide nende jätku lehma lellepoja seadustega. Ma nägin mitme perekonna kannatusi, see oli nagu lohega võitlemine, ühe pea võtad maha ja seitse kasvab asemele. Mida tegid Eestimaa inimesed?  Taandusid. Mida teevad need, kes miinimumpalgaga rabavad hing paelaga kaelas? Kannatavad, taanduvad. Aga mida teevad need emad, kelle elukohast gümnaasium on 30 km kaugusel ja pere hingitseb miinimumpalgaga, kuid noor inimene tahaks nii väga õppida? Kah taandub.  Mida teevad Eestimaa inimesed kui nad seda kõike näevad? Näevad VEB fonde ja rollollaad? Taanduvad!! Tõepoolest on meie vikerkaarevärvilistel aktivistidel põhjust meid põlata nagu nad seda teevad- te ei tee midagi ja olete kadedad.
Ma räägin nende 30 % meie inimestega,kes on loobunud kaasarääkimast ühiskonna asjades. Ma räägin nendega, kes on taandunud vastu Helsingi Toomkiriku seina ja taanduda ei ole enam kuskile, jääb kas allaanda ja kohaneda või hääbuda. Ma räägin Sinuga, hea sõber, kes sa lõid Eestimaa saarel nõustamiskeskused ja siis võeti sult leib laualt. Räägin Sinuga,kes alles kirjutasid kuidas väärkoheldakse hooldekodus töötajaid. Räägin sinuga, vahva memm, kes sa kannatlikult istusid nädal aega söömata kodus, kuna tubli vallaametnik lükkas vägevad jäätunud lumelahmakad sinu kodutee ette ja kedagi ei huvitanud sinu hädakõne. Alles kiirabi lükkas labidatega sinu kodutee vabaks nii et said poodi pätsi leba ostma minna. Mitte midagi ei saa teha? Saab, aga tuleb teha ja mitte kannatada.
Kas probleem on orjamentaliteedis?  Ma loodan, et ei.  Tuhanded pettunud inimesed kinnitavad, valida ei ole kedagi.
Kõik nad muutuvad Toompeal ühesugusteks. Jah, tundub et elevant ei aevastagi tuhandete inimeste meeleavalduse peale riigikogu ees. Nad on nii kindlad, et karavan liigub edasi. Siiani on neil ju õigus olnud. Eesti inimene kannatab palju- petmist, tühje lubadusi, valet, alatusi.
Miks nad peaksid meid kuulama, kui valija tegelikult ei ole mitte üks kord oma valitsejaid karistanud. Samad näod, valged siidpehmed käekesed, mis ei ole elu sees teinud muud tööd kui suuga, ikka suuga. Inimesed, kes ei tea kui palju maksab poes leivapäts, pakk piima, kes ei ole eladeski huvi tundnud kui palju on elektriarve. Inimesed, kes elavad põhimõttel- oled edukas vaid siis kui hoiad distantsi ebaedukatega s.o rahvaga.
Palju neid päikesekuningaid ometigi sinna mahub?
Palju neid päikesekuningaid ometigi sinna mahub?
Miks me ometigi arvame, et pisiksed liivakastimängud ehk kes kellega käib pärast valimisi muudab üldist suhtumist meie inimõigustesse. Milleks jahmerdada mingi lollaka Euroopa sotsiaalhartaga. Pressime läbi kooseluseaduse- SEE EI MAKSA MIDAGI ja Ameerika onu paitab veel peadki. Ehk saadab paar lennukit lisaks.  Ja midagi suurt valimistel ei muutu, neli suurt kombineerivad veidi ümber ning mäng läheb taas lahti.
Meie vaatame töö ajal telekat, aga sina??
Meie vaatame töö ajal telekat, aga sina??
Kiunumine tõepoolest ei aita. Mäletan et  vähem kui aasta tagasi kostis ammendamatu kiun Keila piirkonna inimeste seas, kuidas haiglat ei ole, perearstile saab nädala pärast ja kiirbiarste oleks nagu hirmsasti vaja.  Küsisin siis, millest see rahulolematus kui Harjumaa inimesed valisid valimiskastide juures just selle poliitika teostajaid ja ega nad valimiste eelgi saladust teinud oma kavatsustest- õhuke riik. Kümned tuhanded inimesed valivad taas ja taas samu erakondi ehk astuvad taas ta taas sama reha peale. Ausõna, mädanenud õuna korduval  korjamisel ning koju viimisel avastad ikka ja jälle et õun ongi mädanenud.
Aeg on saata mõnedki parlamendierakonnad väheke parlamendist välja mõtisklema elu püsiväärtuste üle ja mis olulisem,ehk mõni õpib kätega töödki tegema ja teeb muidki olulisi avastusi. Aeg on avada tee uutele.
Ei usu, sest ka uued hakkavad tegema samu sigadusi ja unustavad oma rahva.
Eriti pingeline tööpäev riigikogus
Eriti pingeline tööpäev riigikogus

Respublica kurb lugu on inimestel liialt valusalt meeles. Aga miks nii läks? Seetõttu, et kas teadlikult või õndsast teadmatusest, on ignoreeritud olulist juhtimisprintsiipi. Tegudele, arengule, innovatsioonile suunatud organisatsioonides, kaasarvatud riigikogus, peab teadlikult muutma juhtimistasandil olevate inimeste või rahva teenrite elu suhteliselt ebamugavaks. Siin ongi põhjus, miks paljud ehk siiralt mõeldud algatused kustuvad kiiresti Toompea mäel. Aastatega on selle kristallpalee ümber kuhjatud vägev kaitsevall ja valimiste vahelisel ajal on saadikute elu nii paganama kindel ja muretu. Kindel ja pidevalt kasvav palk ja esinduskulud, mille suurus ei sõltu mingil määral saadiku panusest. Puudub igasugune mehhanism, mis sätestaks aruandluskohustuse oma valijate ees. Rahval puudub võimalus oma esindajat tagasi kutsuda. Üldist heaolu rikuvad väheke vaid üksikud tülikad ajakirjanikud või opositsiooni vingumine, mida on aga lihtne alla suruda. Puudumine töölt on aktsepteeritud ja karistamatu. Kas polnud naljakas IRL poliitiku tõdemus tol meeleavaldusel, et siiani on ta kõnelenud vaid tühjale saalile. Palee asukad on kindlalt kaitstud ka pärast ametiaja lõppemist. Veel enam, kui valimistel osa esmakordselt parlamenti valitud seltskonnast astub oma ametikohale siiras lootuses rahvast teenida, siis püsiasukatest elukutselised, keda on õnnetuseks enamus, kehtestavad oma reeglid ja tants algab uuesti ning rahvas veendub üha enam, et vali keda sa tahad, midagi ei muutu.
Tööpäev riigikogus
Tööpäev riigikogus

Nii enam edasi ei saa. Rahvast ei saa enam kauem petta. Isegi gei kogukond irvitab südamest meie lontkõrvsuse üle.
Rahvaesindajad mugavustsoonist välja!
Kas leidub parlamendiväline erakond, kes viib riigikokku pääsemisel läbi esmaselt järgmised uuendused?
Parlamendi liikmete palk peab olema konkreetne summa, mis võib muutuda vaid juhul kui eesmärk( näiteks 700 eur miinimumpalk vms), on saavutatud. Eelnev palga või kuluhüvitiste korrigeerimine ülespoole peab olema välistatud. Ilma rahvale arusaadava mõjuva põhjuseta riigikogu istungitelt puudumine loetakse tööluusiks ja arvestatakse töötasust maha.
Rahvaesindajatel peab olema seadusega sätestatud isiklik aruandluskohustus oma valijate ees.
Kodanikuorganisatsioonidel ja kodanike ühendustel peab olema seadustatud õigus usalduse kaotanud rahvaesindaja tagasikutsumiseks parlamendist.
Rahvaesindajal peab olema õigus ennast kaitsta kui tema vastu suunatud süüdistus on alusetu.
Rahvaesindajal peab olema keelatud töötada firmade nõukogudes, omavalitsustes, kuid soovitatav on vabal ajal osaleda vabatahtlikuna Eesti abiorganisatsioonide tegevuses või töötada  omandatud erialal.
Kas te usaldaksite riigitüüri erakonna kätesse, kes esimese asjana need muudatused parlamendis läbi viiks?  Tundub, et ma tean sellist erakonda. Hei erialainimesed- finants, haridus,mejandus,meditsiini jne spetsialistid välismaal ( mõnede arvates lodevuspagulased) ! Kas te panustaksite sellise erakonna tegevusse? Kas te ehk veel korra, kasvõi natukene, usuksite et midagi muuta on võimalik.
Kuulge, meie üle irvitavad  geid, keda on maksimaalselt paar protsenti rahvastikust. Nemad suudavad oma õigusi kehtestada ja kolmandik rahvast mitte.
Meie, Eesti rahvas, ei taha olla, ei ole
vaikiv, ununev lehekülg aegade raamatust!
Kui puu seest tõuseb rusikas
Kui puu seest tõuseb rusikas

allikas : LINK
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Post a Comment

Item Reviewed: TAANDUJAD Description: Rating: 5 Reviewed By: Estonian Anonymous
Scroll to Top