Google+ Eesti aasta emad ja isad ootavad riigimeestelt toetust traditsioonilise perekonna ideaalidele - EA

728x90 AdSpace

Viimased

Wednesday, October 1, 2014

Eesti aasta emad ja isad ootavad riigimeestelt toetust traditsioonilise perekonna ideaalidele


Eesti aasta emad ja isad tegid riigikogu ja presidendi poole pöördumise, milles paluvad riigimeestelt toetust mehe ja naise abielu ning traditsioonilise perekonna ideaalidele.
"Oleme veendunud, et just praegustel ärevatel aegadel on ülimalt oluline, et meie rahva juhid teeksid kõik endast oleneva, et kinnitada austust nende kõlbeliste ideaalide vastu, mis on olnud aastasadu meie rahva püsimise ja kasvamise aluseks ning mis on aidanud meid läbi ka kõige raskematest katsumustest," märgitakse pöördumises.
Pöördumises kutsutakse riigikogu, valitsust ja presidenti näitama eeskuju ning väljendama igal võimalikul moel toetust abielu ja terve perekonna ideaalidele, nagu Eesti vabariigi põhiseadus seda tegema kohustab.
"Kahtlemata peeti meie põhiseaduse ettevalmistamisel ja vastuvõtmisel perekonna all silmas just mehe ja naise vahelist liitu, mis on olemuslikult viljakas ning sellisena käsitletav rahva püsimise ja kasvamise alusena. See tähendab, et põhiseadus kohustab riiki kaitsma mehest ja naisest moodustuva perekonna ideaali," seisab pöördumises.
Aasta emad ja isad on seisukohal, et riigikogus menetlemisel olev kooseluseadus on vastuolus põhiseadusega, mis vastupidiselt põhiseaduse mõttele tunnustaks kooseluseaduse vastuvõtmisega riigi tasandil samasooliste isikute kooselu perekonnana ja seadustataks nende kooselu registreerimise korral olemuslikult abielusarnase institutsioonina.
"Meie arvates perekonna tähenduse seesugune õiguslik ümberkirjutamine pole õige, selleks ei ole ükski partei küsinud rahvalt mandaati ja uuringud näitavad, et sellist sammu ei toeta enamus eesti rahvast ega ka mitte ühegi partei valijaskonna enamus. Tuleks lisada, et veel vähem toetab sellist kooseluseadust venekeelne elanikkond. Leiame, et sellises olukorras oleks tark panna küsimus rahvahääletusele ning lähtuda otsuste langetamisel rahva tahtest," leiavad traditsioonilise peremudeli toetajad.
Ühtlasi leitakse pöördumises, et Eestis on küllaga valusamaid küsimusi, mis vajavad lahendamist ja millest ei saa kõrvale hiilida ega tähelepanu kõrvale juhtida.
"Mõtelda tuleks kõigi ühiskonnaelu puudutavate otsuste langetamisel mitte ainult majanduslikule küljele ja täiskasvanute soovide rahuldamisele, vaid ennekõike laste heaolule. Aasta tagasi loetleti hädasti abivajavaid normaalse vanemliku hoolitsuseta laste arvuks Eestis 5000, praegu juba üle 5300. Iga laps vajab ema ja isa ning lapsel on loomulik õigus kasvada loomulikus perekonnas," märgitakse pöördumises.
Pöördumise tegid aasta emad ja aasta isad - Sirje Kivimäe, Eduard Jaansen, Ants Taul, Merike Kull, Märt Riisenberg, Alli Laande, Jaan Sild, Eevi Ross, Mehis Viru, Margit Lail, Lembit Peterson, Külli Kangur, Margit Amer, Malle Kobin.
allikas : ERR

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Post a Comment

Item Reviewed: Eesti aasta emad ja isad ootavad riigimeestelt toetust traditsioonilise perekonna ideaalidele Description: Rating: 5 Reviewed By: Estonian Anonymous
Scroll to Top